VRANjE Dečija igraonica pomoću štapa i kanapa

Eko Taxi Vranje

U ponedeljak je u Vranju počela tradicionalna ,,Letnja igraonica-radionica“ koja će u organizaciji Dečijeg saveza grada trajati do 26. avgusta.Aktivnosti traju do 14 časova, a pravo na učešće imaju deca uzrasta od šest do četrnaest godina.

– Manifestacija se može nazvati tradicionalnom jer od 2009. godine, od kada Dečiji savez Vranja postoji, traje i igraonica-radionica i održava se svake godine u toku letnjeg školskog raspusta – izjavila je za portal Vranjske Tijana Arsić, šefica službe za odnose sa javnošću Dečijeg saveza.

Većina aktivnosti bazira na kolektivnim i društvenim igrama u kojima učestvuje značajan broj dece.

– Uglavnom su te igre zastupljene u radionici iz razloga što danas deca više vremena provode uz kompjutere i nažalost su većinom vremena sama.

Osim igara, biće i kreativnih radionica u kojima će mališani imati priliku da iskažu svoju kreativnost praveći razne stvari od papira i kartona, ali i drugih materijala.

Produkcija je kao i svake godine „pomoću štapa i kanapa“ – naglasila je Arsićka.

Roditelji simbolično plaćaju učešće dece na igraonicama i radionicama.

– Imamo i sponzore i donatore, a iz budžeta nikada nismo dobili ni dinara za ove aktivnosti.

Prethodna vlast nije imala sluha za ovu našu akciju, te se poučeni tim iskustvom još nismo obratili novouspostavljenoj gradskoj vlasti što ne znači da to nećemo učiniti, uz nadu da će biti dobronamerniji od prethodnika – kazala je Arsićka.

Manifestacija se održava u prostorijama Dečijeg saveza u zgradi Doma kulture.

G. M. A.  • Ostavi komentar