VRANjE Crveni meteo alarm, gradska reka kod Hamama blizu izlivanja

Eko Taxi Vranje

Veliki problem predstavlja atmosferska kanalizacija, koja u narednom periodu mora biti rešena: sastanak štaba za vanredne situacije (Foto: Grad Vranje), Korito Vranjske reke u sredu oko podneva kod Hamama (Foto: Vranjske), Bez ozbiljnijih problema, tvrde iz vlasti: falila kap da se izlije Vranjska reka (Foto: facebook)

U sredu oko 11 časova, čitaoci portala Vranjske iz konfiguracijski viših delova grada javili su portalu Vranjske da su bujične vode podigle vodotok Vranjske reke do nivoa koji je blizu izlivanja.Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković izneo je na sednici štaba podatak da je u utorak na području Vranja palo 49 litara kiše po metru kvadratnom, što je izazvalo velike probleme u delovima grada koji su konfiguracijski niži.

Problema najviše ima u selu Zlatokop, Kupinincu i delovima Vranjske Banje.

S obzirom na to da je na snazi crveni meteoalarm, Štab za vanredne situacije preduzeo je i preduzima sve neophodne preventivne i operativne mere.

Na terenu su stručno-operativni timovi Štaba za vanredne situacije, ljudstvo i mehanizacija javnih komunalnih preduzeća, kao i Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zaključeno je da sve službe i dalje budu u punoj pripravnosti i po prijavi odmah reaguju. Građani mogu prijaviti probleme na telefon 402-329 u vremenskom periodu od 7.30 do 15.30 časova, a nakon toga na 402-300.

– U ovom trenutku grad raspolaže neophodnom mehanizacijom i ljudstvom za ublažavanje posledica od padavina.

Posebna pažnja u naredna 24 sata biće posvećena vodotokovima drugog reda.

Veliki problem predstavlja i atmosferska kanalizacija, koja u narednom periodu mora biti rešena – kazao je Milenković.

Vranjske    • Ostavi komentar