Vranjanci ZAPAŽENO na protestu u BeograduPredsednik Vučić nje džaba apostrofirao Vranjance kao svoje udarne trupe na kontramitingu zakazanom za 19. april, jer su se naši sugrađani baš dokazali i na mitingu protiv Vučića koji je u subotu održan u Beogradu.I pored teških opstrukcija, stotinak Vranjanaca se ipak probilo do Skupštine Srbije, gde je miting održan, i otuda nosi snažne utiska.

Recimo, Nela Dimitrijević iz DS-a objašnjava da je najveći miting na kome je do sada bila okupio oko 30.000 ljudi, a da procene kažu da je ovaj subotnji bio tri puta veći.

Milan Mihajlović iz Dveri kaže da je šest automobila iz Vranja i Vladičinog Hana uspelo da se probije do Beograda, jer je prvo autoprevoznik iz Vranja otkazao pet autobusa „zbog pretnji od strane komandira saobraćajne policije“, a zatim i, veče pre polaska, i prevoznik iz Bujanovca, tri unapred plaćena autobusa „zbog pretnji vanrednim tehničkim pregledom za kompletan vozni park“.

– Skup je bio veličanstven, atmosfera pozitivna, bez ijednog incidenta. Naglašeno je jasno da želimo da promenimo vlast na izborima, a ne na ulici, i da je jedini cilj protesta da vlast pristane na dogovor oko fer i poštenih izbora. Dobili su rok od šest dana da prihvate da sednemo za sto, u suprotnom, vidimo se ponovo naredne subote – najavljuje Mihajlović.

Đorđe Ristić iz Narodne stranke ocenjuje da je protestu bilo oko 80.000 ljudi.

Prema njegoviim rečima, Skupština je bila prepuna policije i poslanika vladajuće koalicije koji su povremeno virili sa prozora i vrata skupštine, a sa krovova okolnih zgrada videli su se i snajperisti.

– Vlast je u strahu i preduzimala sve ove sabotaže protesta, pokušavajući da osujeti dolazak većeg broja ljudi. Međutim, i pored potpune sabotaže, na protestu je bilo preko 80.000 ljudi koji su tu došli svojom voljom da iskažu nezadovoljstvo protiv vlasti Aleksandra Vučića i evidentno je da ovaj strah režimlija jasan pokazatelj da je ovo nezaustavljiv proces njihovog pada – kaže Ristić.

SSB  • Ostavi komentar