Vranjanci proslavili gradsku slavu

Eko Taxi Vranje

Danas su Grad Vranje i Saborni hram Svete Trojice obeležili gradsku slavu. Ceremoniji proslave Duhovskog ponedeljka prisustvovali su naši sugrađani, kao i zvanice iz javnog života, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem. Događaj su uveličali, među ostalima, i pripadnici Vojske i policije.
Nešto posle 11 sati pristupilo se rezanju slavskog kolača.
Narodu se najpre obratio Episkop stobijski David rečima da se ljubav treba pokazivati na delima, a ne na rečima. Dodao je i da čovek čezne za saznanjem, te da „ako bi čovek živeo samo da bi jeo, ni malo se ne bi razlikovao od životinja“.
Gradonačelnik Milenković je, zatim, čestitao slavu sugrađanima:
– Želim svima vama od srca da čestitam današnju slavu Sveta Trojica. Da je proslavimo u miru, zdravlju, sreći, a u narednom periodu da budemo tolerantniji jedni prema drugima. Želim da iskažem posebnu dobrodošlicu Vama, Vaše preosveštenstvo, Episkop Davide. Simbolično, početak rada novog gradskog rukovodstva je povezan s ovim događajem. Duboko verujem da su duhovne vrednosti preduslov za sve druge vrednosti i vrline. Sada sve vas pozivam, draga braćo i sestre, da pristupite „trpezi ljubavi“ – zaključio je Milenković.Dušan Pešić   • Ostavi komentar