Vranjanci školuju radnu snagu za rad u „Top sofi“

Eko Taxi Vranje

U Vranju je održana prezentacija „Trening centra“ za obuku radnika koji će mladim ljudima omogućiti da steknu znanje i veštine za rad u fabrici italijanskog investitora „Top Sofa“.Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, ističući značaj formiranja ovog centra, izrazio je nadanje da će njegov rad uticati na smanjenje broja nezaposlenih lica.

– Prema očekivanjima, više od 400 ljudi imaće priliku da u „Top Sofi“ dobije posao. Spremni smo da svim investitorima, kako domaćim, tako i inostranim, pružimo punu podršku, i to činimo sprovođenjem brojnih podsticajnih mera – rekao je Milenković. Maja Janjević Siviera podsetila je učesnike skupa da „Top Sofa“ u Vranju radi od 2010. godine i da je u ovom preduzeću uposleno 110 radnika.

Novi pogon fabrike počeće da radi u januaru.

– Motiv za otvaranje trening centra je stvaranje kvalifikovane radne snage, koja može da ispuni standarde tržišta.

Gradonačelnik i njegov tim dali su nam punu podršku u realizaciji ovog projekta, i ovakav odnos prema privrednicima treba da slede i ostale sredine – nadovezao se Goran Kostić, vođa projekta „Razvoj privatnog sektora na jugu Srbije“ koji uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju sprovodi Agencija VEEDA.

O svojim iskustvima i saradnji sa agencijom govorili su direktor kompanije „Matis“ iz Ivanjice Vladan Djorđević, kao i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija Svetlana Trajković, koja će se takođe uključiti u rad trening centra.  

Prezentaciju su organizovali „Top Sof“ i Agencija VEEDA.  • Ostavi komentar