Vranjanac i Bujanovčanin uhapšeni sa 2 kilograma marihuane

Eko Taxi Vranje

Marihuana je pronađena ispod haube vozila, između hladnjaka i motora (Foto: MUP)

Vranjska policija, u saradnji sa zajedničkim snagama Vojske Srbije i policije, pronašla je 2 kilograma „supstance nalik na marihuanu“ u putničkom vozilu „dačija sandero“, vranjskih registarskih oznaka, saopštila je Policijska uprava (PU) Vranje.Vozilo je zaustavljeno u selu Garinje, u opštini Vladičin Han, a kese sa sumnjivom supstancom otkrivene su ispod haube vozila, između hladnjaka i motora.

Policija je, po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju odredila zadržavanje do 48 sati vozaču B.B. (1990) iz Vranja, suvozaču F.A. (1995) iz okoline Bujanovca, kao i A.S. (1990) iz okoline Bujanovca koji je kasnije pronađen na kućnoj adresi.

Privedeni su zbog  postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a A.S. i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslozivnih materija.

– Sumnja se da je A.S. prodao B.B. biljnu materiju, radi dalje prodaje.

U kući A.S. pronađeno je 4,5 grama ove materije i metak kalibra 9 mm bez odobrenja.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu privedeni su zameniku tužioca koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju i odredio im pritvor do 30 dana – kaže se u saopštenju PU Vranje.

Vranjske  • Ostavi komentar