VLASINSKO LETO Najbolji orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja

Eko Taxi Vranje

Pobednici ovogodišnjeg 31. „Vlasinskog leta“ su orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja i trubač Bojan Krstić iz Vladičinog Hana.Stručni žiri ove manifestacije nagradu „Najbolji tenorista“ dodelio je Stefanu Krstiću iz Zagužanja, a „Najbolji basista“ Vladimiru Ivanoviću takođe iz Zagužanja.

Najbolji bubnjar je Denis Maličevićiz Pavlovca, najbolju pesmu odsvirao je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, a najbolje kolo orkestar Elvisa Bajramovića iz Bojnika.

Ipak, najznačajnije nagrade ove manifestacije su plasman na tradicionalni  56. Dragačevski sabor trubača u Guči koji će se održati od 10. do 14 avgusta 2016.

Vlasinske vize za tu najveću smotru trubača obezbedili su orkestri: Stefana Mladenovića iz Vranja, Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Bojana Ristića takođe iz Vladičinog  Hana, Božidara Nikolića-Donje iz Grdelice, Siniše Stankovića iz Zagužanja i Vladice Ace Novkovića takođe iz Zagužanja.

Vize za Guču u kategoriji omladinskih orkestara izborili su orkestri Danijela Lazarevića iz Stubla, Kristijana Trajkovića iz Zagužanja, Emira Salkovića iz Bojnika, Darka Stankovića iz Zagužanja, Isidora Zećirovića iz Bojnika i Danijela Vasiljkovića iz Lepenice.

Napokon, pionirski orkestri koji će jug Srbije predstavljati na Saboru u Guči su orkestar Negovana Azirovića iz Bojnika, Nikole Krstića iz Zagužanja i Mlađana Krstića takođe iz Zagužanja.

Vranjske  • Ostavi komentar