VLASINA Milan Tomin pobednik triatlona

Eko Taxi Vranje

Prvak Srbije u olimpijskom Triatlonu za 2016. je Milan Tomin iz Triatlon kluba „Triogu racing“ iz Novog Sada.On je ovu titulu izborio rezultatom 1 čas, 59 minuta i 25 sekundi na prvenstvu Srbije u trijatlonu koje je danas, po prekrasnom vremenu, održano na padinama Vlasinske visoravni.

U kombinaciji plivanja na 1.500 metara, vožnje bicikla 40 kilometara i trčanja 20 kilometara drugo mesto na prvenstvu pripalo je Danilu Jovanoviću iz TK ”Tamiš”  Pančevo, a treće Nemanji Koraću iz TK Tria Coaching, Beograd.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala Aneta Arifi, članica TK „Olimpija“ iz Bora rezultatom 2 časa 34 minuta i 2sekunde.

U juniorskoj konkurenciji u Sprint Triatlonu pobedio je Lazar Dedić iz Sombora,  rezultatom 1čas 29 minuta i 05 sekundi, ispred Miloša Bilića iz Beograda i Nikole Medana iz Pančeva.

Pobednik u sprint triatlonu je Danilo Radojković iz Bora sa rezultatom 1čas, 10 minuta i 26 sekundi, ispred Rastka Radosavljević iz Pančeva i Jovana Rajovića iz  Beograd.

U ženskoj konkurenciji pobednica Sprint triatlona je Vanja Rajčić iz TK Požarevac.

Glavni „krivac“ što se ovo takmičenje drugu godinu zaredom održava na Vlasini, Nišlija Saša Djorđević, predsednik Organizacionog odbora. 

– Vlasina ima najlepše jezero u Srbiji, divne valovite staze za bicikliste koje nema niko drugi i prekrasne kros staze, tako mi već radimo na tome da za koju godinu ovde održimo i balkanski šampionat u trijatlonu – rekao je Djorđević za portal Vranjske.

On je dodao da su za odličnu organizaciju ovog prvenstva najzaslužniji Trijatlon unija Srbije, Trijatlon sudijska organizacija, domaćin – opština Surdulica i na kraju Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša, čiji je on predsednik.

R. Irić  • Ostavi komentar