Vlajinski sokak – velika ljubav

Eko Taxi Vranje

Ulica Generala Belimarkovića u Vranju, poznatija kao „Vlajinski sokak”, iscrtana je porukama ljubavi u obliku crveno belih srca.Nepoznati „počinilac“, vođen lepim osećanjima uradio je nešto nesvakidašnje i išarao ulicu našeg grada simbolima ljubavi.

Prema rečima stanara ulice, svi podržavaju umetnika i njegovu ideju, zato što je to lepo i izmami čoveku osmeh na lice kad god prođe sokakom.

– E, alal mu vera! Ko god da je ovo započeo, svaka mu čast, neka se nešto lepo dešava, ne samo tužne i ružne stvari.

Pretpostavljamo da je to delo zaljubljene duše, i neka je, mi nemamo ništa protiv – kaže za portal Vranjske gospođa Slavica koja je čula od drugih komšija da je reč o trojici mladića koji su kasno u noć crtali i farbali srca, a kada su ih pitali zašto to rade, oni su rekli da je velika ljubav u pitanju.

– Ništa se više ne zna, možda oni i neće da se sazna ko su, zato i ne dolaze. Bitno je da su to mladi ljudi uradili – zaključuje ona.

Međutim, zbog nastanka crteža neprimerenog sadržaja od strane takođe anonimnog crtača, izrevoltirani tim postupkom stanari su najpre prefarbali ružnu sliku i pozvali svakog ko želi da dođe i nacrta nešto lepo, da iskaže svoju ljubav i pokaže kako se oseća.

– Dolaze i mlađi i stariji, svako ko želi, dobrodošao je, sprejevi su u optičarskoj radnji “Vlajinac i sin”, samo je potrebna volja i kreativnost, uz to i malo ljubavi.

– ističu crtači dobrovoljci.

J. Ristić  • Ostavi komentar