Vladičin Han zatrpan smećem

Eko Taxi Vranje

Sa austrijskom firmom postignut dogovor o reprogramu duga i  dinamika plaćanja se sada poštuje, pa je nepoznato zašto se smeće ne deponuje: prizor iz Vladičinog Hana (Foto: Vranjske)

Prizor sa slike zabeležen je na raskrsnici kod „Jumkovog“ pogona u Vladičinom Hanu.To je, inače, u poslednje vreme ozbiljan problem u ovom gradu, kako na javnim mestima, tako i u dvorištima porodičnih kuća Hančana jer prođe i po dve nedelje da se smeće ne odvozi, o čemu svedoče građani Hana.

– Dok u kantama ima mesta, ima, posle smeće deponujemo u najlon vreće, a desi se da napunimo i po dve-tri velike dok kamion ne dođe i pokupi ih.

Ranije je kamion-smećar prolazio redovno, najmanje jednom nedeljno.

Mačke i psi sada razvlače otpad na sve strane, zaraziće nam se deca.

Kontejnere redovno prazne u glavnoj ulici, od opštinske zgrade pa do fabrike Nektar – kazala je za portal Vranjske Hančanka Mirjana, dok je dve pune vreće sa smećem iz dvorišta sama nosila prema kontejnerima.

Posao odvoženja smeća u Vladičinom Hanu je još od 2008. godine ugovorom poveren firmi „Por Verner i Veber“ i to na period od više godina.

Detalji ovog ugovora izašli su u javnost kada su naprednjaci preuzeli vlast od demokrata 2012. godine.

Tada je opština ovoj austrijskoj firmi, po ugovoru o preuzetim obavezama, dugovala milionski iznos za obavljeni posao.

Postignut je dogovor o reprogramu duga i odloženom plaćanju, a prema rečima čelnika opštine, dinamika plaćanja se sada poštuje.

U predstavništvu firme „Por Verner i Veber“ rekli su da  niko nema ovlašćenja da odgovara na novinarska pitanja, a na broj predstavništva firme u Leskovcu se do momenta objavljivanja ove informacije niko nije javljao na telefon.

Opština Vladičin Han je 2008. godine sklopila ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa austrijskom firmom „Porr – Werner & Webber“, firmom koja radi odvoženje i preradu smeća u Leskovcu i još nekim opštinama Jablaničkog okruga.

Vranjske  • Ostavi komentar