Vladičin Han: Mladenović opet predsednik opštine

Eko Taxi Vranje

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji narodni poslanik Goran Mladenović (1979) izabran je za predsednika opštine Vladičin Han na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta.Mladenović je dužnost prvog građanina ove opštine obavljao i posle prethodnih lokalnih izbora 2012. godine, sve do izbora za narodnog poslanika u Skupštini Srbije novembra 2013. godine.

Rođen je u Surdulici u porodici privatnog preduzetnika. Roditelji su pokrenuli zanatsku radnju „Vrla komerc“ pre trideset godina koja je danas prerasla u preduzeće za promet auto-delova.

Osnovnu školu i Gimanziju „Jovan Skerlić“ na prirodno-matematičkom smeru završio je u Vladičinom Hanu. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirao je 2003. godine. U periodu od 2004. do 2009. godine radio je na poziciji komercijalnog direktora u preduzeću „Vrla Komerc“ d.o.o iz Vladičinog Hana. Potom, 2009. godine osniva sopstveno preduzeće „Batli komerc“ koje se bavi prometom prehrambene robe.

Političku karijeru započeo je po završetku studija. 2004. Godine kada je bio kandidat za predsednika opštine na tadašnjim lokalnim izborima. Godine 2008. postaje predsednik OO SRS. Danas je predsednik opštinskog odbora i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Bio je narodni poslanik u 10. Sazivu republičke skupštine, a na tom mestu je ostao sve do 3. juna 2016. godine. Govori engleski jezik. Poseduje dobro znanje u oblasti informacionih tehnologija. Ima ćerku i sina.

Odbornici skupštine opštine Vladičin Han su na konstitutivnoj sednici za zamenika predsednika opštine izabrali Vladu Kostića, dosadašnjeg pomoćnika predsednika opštine. Dužnost predsednika SO u narednom četvorogodipšnjem periodu obavljaće dosadašnja potpredsednica Danijela Popović, a njen zamenik biće dr Miroslav Djorđević

R. Irić  • Ostavi komentar