Vida Ognjenović na „Svetosavskoj nedelji“Kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“ počeće u subotu i trajaće do Savindana 27. januara.Jedno od najzanimljivijih večeri svakako će biti ono kada gostuje književnica Vida Ognjenović.

Osim nje, o bogatom književnom opusu Ognjenovićeve govoriće kritičar Gojko Božović.

U sklopu manifestacije, program „U slavu predaka“ izvešće glumice Ivana i Jelena Žigon, dok će numere na guslama prezentovati Bojana Peković.

Poštovaoci Svetosavlja biće u prilici da prisustvuju otvaranju izložbe fotografija „Pravoslavlje-jedna velika porodica“, autora Dragana Tadića.

Po zemlji se krećem, ali drži me nebo

U sklopu programa „Svetosavske nedelje“, glumci pozorišta „Bora Stanković“ odigraće predstavu „Čuda Svetog Save“.

Dva dana zaredom gostovaće pisci za decu Branko Stevanović i Dejan Aleksić, koji će imati interaktivni susret sa učenicima škola i Predškolske ustanove.

Planirana je i promocija lista „Srećni dani“.

Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i episkop vranjski Pahomije, a tradicionalno će biti zatvorena Duhovnom akademijom i Svetosavskim balom prosvetnih radnika kada će biti dodeljene nagrade „Sveti Sava“ u osam kategorija.

Biće nagrađena najbolja obrazovno-vaspitna ustanova, najbolja vaspitačica, najbolji veroučitelj-katiheta, profesor razredne nastave, profesor predmetne nastave, učenik osnovne škole, učenik srednje škole i najbolji student.

S.C  • Ostavi komentar