VIŠA: Pacifikacija neposlušnog sindikata

Eko Taxi Vranje

Smiruju se duhovi u Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju nakon ponude menadžmenta članovima opozicionog Sindikata obrazovanja da dobiju odgovarajuća radna mesta u ovoj visokoškolskoj ustanovi.– Raspisan je konkurs za predavača, a tu je favorit direktorke VŠPSS Ljiljane Đorđević, Ljiljana Stošić Mihajlović, članica Sindikata obrazovanja koja je preživela tegobne dane kada se našla na udaru rukovodstva škole – navodi sagovornik InfoVranjskih iz Sindikata obrazovanja u ovoj školi.

Isti izvor tvrdi «da je rukovodstvo VŠPSS iskazalo dobru volju i prema još jednom članu Sindikata obrazovanja».

– Na inicijativu Damjana Stanojevića, predsednika Saveta škole, raspisan je konkurs za predavača gde je favorit dr Branislav Stanisavljević, jedan od podnosilaca krivične prijave protiv direktorke Đorđević. Preko toga se prelazi zarad mira u kući i nudi primirje na relaciji rukovodstvo škole – Sindikat obrazovanja – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «kao vrhunac napora rukovodstva škole da pacifikuje opozicioni Sindikat obrazovanja je ponuda predsedniku ove sindikalne organizacije Draganu Mišiću»!

– Mišiću je rukovodstvo škole ponudilo radno mesto koje odgovara njegovom obrazovanju, dakle, sedmom stepenu stručne spreme, ali za sada nema konkretnih odgovora iz Sindikata obrazovanja kada se radi o ovoj ponudi – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih iz «druge strane» potvrđuje sve što je rečeno portalu od strane sagovornika iz Sindikata obrazovanja.

– Sve je tačno, direktorka nastoji da umiri organizaciju Sindikata obrazovanja koji je pokrenuo mnoge stvari i izneo na svetlost dana brojne anomalije i propuste direktorke i rukovodstva. Posle pomenutih ponuda «dobre volje» još se svašta može odigrati u ovoj školi – fatalistički promišlja trenutno primirje između rukovodstva i Sindikata obrazovanja sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar