VIŠA nema ljude za AKREDITACIJU

Eko Taxi Vranje

VSPSS nema dovoljno profesora FOTO Vranjske

Visoka škola primenjenih strukovnih studija u Vranju nalazi se u akreditacionom problemu zbog toga što nema optimalan broj od 20 profesora, pa je dodatno angažovala dvoje nastavnika iz Visoke škole strukovnih studija iz Kruševca, koja je u privatnom vlasništvu.– Angažovani su nastavnici Slavica Anđelić i Srđan Skorup za predmete ekonomija i menadžemnt, ali je problem što su oboje u sukobu interesa, jer je potrebna saglasnost direktora Visoke škole u Kruševcu, a taj posao obavlja Anđelićka, pa je sama sebi dala saglasnost – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Sukob interesa izvor InfoVranjskih navodi i na primeru profesora Srđana Skorupa.

– Njegova supruga Ana Skorup je pomoćnik direktora, pa je i slučaj profesora Srđana Skorupa primer sukoba interesa – tvrdi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, uz direktorku VŠPSS u Vranju Ljiljanu Đorđević, odgovornost za bezakonje snosi i njena zamenica Gordana Mrdak».

– Na inicijativu Mrdakove dovedeno je ovo dvoje profesora iz Kruševca, uz zanemarivanje sukoba interesa, a preskočeni su profesori sa područja Pčinjskog, Jablaničkog i Nišavskog okruga, ne vodeći računa o putnim troškovima – upozorava sagovornik InfoVranjskih iz VŠPSS u Vranju.

S. Kostić  • Ostavi komentar