VELINOVIĆ Tri modela za spas ugostiteljskog preduzeća

Eko Taxi Vranje

Predstavnik Republike Srbije u Skupštini Ugostiteljskog preduzeća „Vranje“ Zoran Velinović izjavio je za portal Vranjske da postoje tri moguća modela za rešavanja problema u ovoj firmi koja je 5. maja prošle godine prestala da radi.– Prvi model predviđa da se nakon utvrđivanja procene celokupne imovine preduzeća, ide na prodaju dela imovine, tačnije, nekretnina i to u visini dugovanja i da se izmire obaveze prema Poreskoj upravi, dobavljačima, radnicima, javnim preduzećima.

Posle toga, utvrdiće se da li preduzeću ostaju kapaciteti za nastavak rada i poslovanja i da li će se ići na privatizaciju do kraja – rekao je Velinović, inače funkcioner vranjskog SNS.

Drugi model je najmanje verovatan, a to bi bio stačaj koji bi se odvijao u skladu sa važećim zakonom, a iz stečajne mase namirivali bi se poverioci po zakonom predviđenoj hijerarhiji.

– Treći model predviđa da se celokupna imovina preduzeća prenese na Republičku direkciju za imovinu i u postupku prodaje izmire potraživanja poverilaca – kazao je Velinović za portal Vranjske.

On je rekao da je optimista što se tiče budućnosti ove firme.

– Uslovi postoje, nekretnine nisu pod hipotekom, a moj stav je da se uradi reprogram dugova koji već dostižu 150 miliona dinara i preduzeće nastavi da posluje.

Ako je to neophodno, trebalo bi prodati pojedine objekte, ali pod uslovom da kupci dobiju čistu situaciju, bez ranijih obaveza – kazao je na kraju Velinović.

Preduzeće se nalazi u državnom vlasništvu.

Dve aukcije za njegovu prodaju su propale.

Od imovine ima Hotel „Vranje“, Motel, Studentski restoran, Ćošku, Kafe „Tašana“, Prodavnice 1. i 2. Pekaru „Start“ (sve u Vranju), a u Vranjskoj Banji restorane „Kosovo“, „Srbija“, „Južna Morava“ i vilu Balkan.

S. Kostić  • Ostavi komentar