VELINOVIĆ: Stečaj, pa parcijalna prodaja celina UP Vranje

Eko Taxi Vranje

Isplata socijalnog programa, povezivanje radnog staža, stečaj: Zoran Velinović (Foto: Grad Vranje)

Predstavnik države u UP Vranje i pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj Zoran Velinović izjavio je za portal Vranjske da postoji nekoliko zainteresovanih kupaca za parcijalnu kupovinu delova Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje.On je naglasio da će pre toga najverovatnije biti proglašen stečaj u ovom preduzeću opterećenom dugovanjima od više desetina miliona dinara.

– Program za rešavanje problema UP je završen, čeka se da se ljudima isplati socijalni program, poveže radni staž, nakon čega preduzeće čeka stečaj.

Postoje dva, tri zainteresovana kupca koja su poslala pisma o namerama i parcijalno bi kupili preduzeće.

Procenjeno je da će prodaja biti lakša iz statusa stečaja, kad se preduzeće rastereti dugovanja, jer ljudi ne žele da kupe celine ako je UP opterećeno milionskim finansijskim obavezama – kazao je Velinović u izjavi za portal Vranjske.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, UP Vranje poseduje 28 objekata u Vranju i okolini i oko 50.000 kvadratnih metara zemljišta (slobodnog i pod zgradama) koje koristi, a u vlasništvu su države.

Neki od obejkata nalaze se na veoma atraktivnim lokacijama.

Pored Hotela, tu su i Motel na autoputu, Zanatski dom, Ćoška, Vila Balkan u Vranjskoj Banji i restorani „Kosovo“ i „Srbija“ u tom mestu, studentske menze i dva stana.

UP Vranje postoji od 1948 godine.

U najboljim danima raspolagalo je sa oko 350 ležaja i preko 5.000 sedećih mesta u svojim objektima.

D. Dimić  • Ostavi komentar