VELINOVIĆ: Očekujem poništenje odluke o prodaji Motela Vranje

Eko Taxi Vranje

Radnici povereniku ne veruju: Zoran Velinović

Aktuelni poverenik Ministarstva privrede u Ugostiteljskom preduzeću (UP) Vranje i pomoćnik gradonačelnika Zoran Velinović kazao je za portal Vranjske da očekuje poništenje izvršne sudske odluke o prodaji Motela Vranje, jedne od celina ovog preduzeća.– Postoji izvršna sudska odluka doneta u Vranju jer je 31 radnik tužio za neisplaćeni novac i dobio preduzeće.

Sudija je doneo odluku da proda Motel Vranje, ali nije imao uvid da postoji sudski spor, jer je zastupnik privrednog društva Milica Tolić takođe bila ispred strane koja je tužila preduzeće.

Ona nije uložila žalbu i nije prijavila da postoji sudski spor.

Sudija je samo na konto liste nepokretnosti, koja je stara možda pet-šest godina, doneo odluku o prodaji.

Nije imao uvid da je u Agenciji registrovana samo pokretna imovina, kao i da postoji sudski spor – kazao je Velinović za portal Vranjske.

U međuvremenu, sudiju je javni pravobranilac obavestio o ovome, tako da Velinović očekuje poništenje odluke o prodaji motela.

– Mi smo za radnike obezbedili i pokušavamo da to realizujemo, da im se poveže radni staž koji nije uplaćivan od 2009. godine i da im se isplati socijalni program od 200 evra po godini staža.

Međutim sada se radnici bore da dobiju i nekih deset zaostalih plata.

O tome mi očekujemo odgovor od Ministarstva privrede koji kasni zbog ovih novih imenovanja u državnoj upravi.

U rešavanje ovog problema uključeni su i državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnik ministra Milan Trivunac, tako da ćemo videti krajnji ishod – rekao je Velinović za portal Vranjske.

UP Vranje se od 3. novembra 2014. godine, kada je registrovano u Agenciji za privredne registre, zove Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge „Vranje“ doo.

Društvo je 100 odsto u vlasništvu države.

Sva pokretna imovina vredi 79 miliona dinara.

Nepokretna imovina nije preneta na preduzeće, jer postoji sudski spor između Republičkog javnog pravobranilaštva i ovog privrednog društva odnosno ranijeg Ugostiteljskog preduzeća „Vranje“.

Grupa radnika i sindikalaca izjavila je ranije za portal Vranjske da ih poverenik Ministarstva privrede neće obmanuti i da očekuju da naplate svoje pare.

R. Irić  • Ostavi komentar