VELINOVIĆ: Migranti neće šetati Vranjem

Eko Taxi Vranje

V.d. predstavnika Republike Srbije u skupštini i zastupnik Ministarstva privrede u Privrednom društvu za ugostiteljstvo, turizam i usluge „Vranje“ d.o.o. Slađan Velinović kaže za Info Vranjske da Vranjanci nemaju razloga za strah čak i ukoliko dođe do toga da Motel Vranje bude pretvoren u tranzitno-prihvatni centar za migrante.To bi bio prihvatni centar poput onog u Bujanovcu, objekat zatvorenog tipa.

Migranti bi samo boravili u sklopu njega, ne bi mogli da ga napuštaju, da odlaze u grad. Centar bi imao svoje obezbeđenje koje čine pripadnici MUP – navodi Velinović.

Migranti stižu u Motel Vranje

On, u prilog svojoj tezi, dodaje da je poslednjih godina poslom provodio veći deo dana u Bujanovcu i da tamo nije čuo ni za jedan incident u kome su učestvovali migranti.

– Za sve ove godine nisam video nijednog migranta u gradu, iako tamo postoji migrantski centar, kao alternativan za Preševo.

Uzgred, smanjuje se već pritisak migranata na naše područje i sve više njih ide ka zapadnoj Evropi preko Bugarske i Rumunije, što je briga manje – navodi Velinović.

Vlada Srbije, još 24. maja prošle godine, zaključkom na koji su potpis stavili premijer Aleksandar Vučić i generalni sekretar Novak Nedić, dala je saglasnost da se Komesarijatu za izbeglice i migracije ustupe na korišćenje objekti Motela „Vranje“ na katastarskoj parceli 10453/1 KO Vranje.

Reč je o četiri objekta, površine preko 1.300 kvadrata.  • Ostavi komentar