VELINOVIĆ: Investitori merkaju objekte „Poljoprodukta“

Eko Taxi Vranje

Izraelci bi da grade šoping objekat: Zoran Velinović

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Zoran Velinović izjavio je za portal Vranjske da zajedno sa predstavnicima Komisije za lokalni ekonomski razvoj održava intenzivnu komunikaciju sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika.  – Najinteresantniji su nam stečajni postupci za preduzeća u Vranju koja imaju atraktivnu nepokretnu imovinu.

Recimo, Poljoprodukt koji je u stečaju više od deset godina i poveriocima, zajedno sa kamatama, duguje oko 200 miliona dinara.

Na vezi smo sa stečajnim upravnikom iz Paraćina sa idejom da se atraktivno zemljište ove firme prebaci na Grad u dogovoru sa Direkcijom za imovinu, što je u načelu prihvaćeno – kazao je Velinović.

On je napomenuo da ovo preduzeće ima ukupno od 350 do 400 parcela od Besne Kobile do Pavlovca i Ristovca, u Vranju i Vranjskoj Banji.

– Doduše, tu su i nerešeni imovinsko-pravni problemi na relaciji Poljoprodukt – Simpo oko parcele kod „Rode“ – rekao je on.

Velinović je dodao su baš za tu parcelu kod „Rode“ zainteresovani investitori radi izgradnje šoping objekta, poput firme „Šopi“ iz Izraela.

I za pogon Navip vinarstva postoji nekoliko zainteresovanih preduzetnika.

– Odbor poverilaca ove firme je odobrio stečajnom upravniku da uradi procenu kapitala Navipa i da taj posao bude okončan do kraja tekuće godine zbog zainteresovanih investitora – naveo je Velinović.

Atraktivna je i zgrada „Novogradnje“ u centru Vranja.

– Upravna zgrada je interesantna zbog mogućnosti dislociranja pojedinih gradskih službi za koje nema mesta u zgradi opštine.

U vezi sa Vodogradnjom, kako nas je informisao poverenik Boban Petrović, stiglo je pismo o namerama jedne nemačke firme koju privlače povoljne lokacije više baza za proizvodnju asfalta i peska – otkrio je u izjavi za portal Vranjske pomoćnik gradonačelnika Vranja.

S. Kostić  • Ostavi komentar