VELIČKOVIĆ: Sada je prodaja RTV nemoguća

Eko Taxi Vranje

Vratio se u stari kabinet: Zoran Veličković (Foto: Vranjske)

Zoran Veličković, novi-stari direktor Radio-televizije Vranje (RTV), medija koji je od pre neki dan u stoprocentnom vlasništvu bivših i sadašnjih radnika, izjavio je u intervjuu za portal Vranjske da spekulacije o tome da se nalazi u sukobu interesa posle ponovnog izbora na direktorsku funkciju nemaju osnova.– Izabran sam za direktora odlukom Skupštine udeličara, koja jedina, po osnivačkom aktu a i po važećim zakonskim propisima o privrednim društvima, ima pravo da bira i imenuje direktora društva – kazao je Veličković u izjavi za portal Vranjske.

Spekulacije o sukobu interesa pojavile su se zbog činjenice da je Veličković ranije, u vreme kada je RTV trebalo da se privatizuje, uzeo socijalni program u ovoj medijskoj kući.

– Program koji sam uzeo bio je iznuđen.

Morao sam da ga uzmem jer mi je u to vreme, zbog određenih političkih odnosa, zaprećeno da ću biti smenjen.

Da bih predupredio svoju smenu, bio sam primoran na takvu odluku, smatrajući da ću na taj način pomoći da RTV opstane – naveo je Veličković.

On je dodao da je proces preuzimanja akcija od strane zaposlenih u prethodnom periodu kočila Agencija za privatizaciju i njen direktor Ljubomir Šubara koji je u međuvremenu smenjen.

– RTV od 1. jula 2015. nijednog trenutka nije poslovala u nekom pravnom vakuumu.

Funkcionisala je u skladu sa pozitivnim, važećim zakonskim propisima.

Jedini problem je što naša kuća pravo koje je imala po zakonskim propisima nije mogla da verifikuje kod Agencije za privredne registre.

Mi od 1. jula 2015. više nismo javno preduzeće, nismo korisnik javnih sredstava, nego poslujemo na bazi sopstvenih prihoda, na bazi participacije, odnosno sredstvima koja su odobrena na konkursima za projektno sufinansiranje – rekao je novi-stari direktor RTV.

Dodao je da će se kao direktor pre svega baviti menadžerskim poslovima.

– Buduće poslovanje RTV upućeno je isključivo ka tržišnim principima.

Mislim da mi to nije strano, da je to moja poslovna, profesionalna orijentacija, a s obzirom na to da je povećanje prihoda usko povezano i sa programskim sadržajima, radiću na poboljšanju njihovog kvaliteta.

I na tome da ubedim naše potencijalne klijente zašto je njihov interes da se reklamiraju baš kod nas – rekao je Veličković.

On je najavio „novu organizaciju koja će biti adekvatna ukupnom stanju na tržištu“, dodajući da je sada prodaja RTV nemoguća.

– Što se tiče kupaca, meni nije poznato da ima zainteresovanih osoba za kupovinu RTV.

A i onako je prodaja nemoguća, jer je taj proces završen.

Da bi RTV sada našla svog kupca, trebalo bi da se svih šesnaestoro suvlasnika odluče na prodaju, a to je gotovo nemoguće.

Moguć je promet udelima koji je propisan u skladu sa zakonom, a da li će neko od udeličara prodavati svoje udele ili ne, to nije pitanje za mene – zaključio je Veličković u intervjuu za portal Vranjske.

J. Ristić  • Ostavi komentar