VELIČKOVIĆ: Ovo rukovodstvo nije krivo za rast blokade

Eko Taxi Vranje

Direktor Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković izjavio je za Info Vranjske da aktuelno rukovodstvo ove zdravstvene ustanove nije krivo za rast finansijske blokade, jer je ona rezultat neservisiranja finansijskih obaveza od strane bivših rukovodstava.Statistika je tačan zbir netačnih podataka.

Blokada će još da se povećava.

Zašto?

Zato što će svi oni koji su tužili, koji će tužiti ili pokrenuti postupak zbog zastarevanja dugova za 2014, 2015 i 2016. godinu, da dolaze na naplatu.

Pravno-ekonomska služba ZC procenjuje da će, zbog svega ovoga, finansijska blokada naše ustanove do kraja godine porasti na 200 miliona dinara.

Ali to nije naša krivica, već prethodnih menadžmenta koji nisu plaćali svoje obaveze“, kaže Veličković.

Za pet meseci blokada ZC Vranje uvećana za 45 miliona

Od 3. novembra 2016. godine, dodaje Veličković, „nema nenamenskog trošenja para u ZC Vranja“, a sva plaćanja „obavljaju se asignaciono“.

U prevodu, osnov za isplatu je pisana izjava jednog pravnog lica, u ovom slučaju ZC, drugom pravnom licu, konkrento RFZO-u, da za njegov račun trećem pravnom licu isplati određeni iznos.

„I svim dobavljačima se na taj način plaća uredno i redovno.

Ministarstvo zdravlja, RFZO, Grad Vranje i ZC Vranje organizuju rad vranjskog zdravstva na najbolji mogući način.

Ima, međutim, neodgovornih pojedinaca, posebno privatnih izvršitelja, koji i dalje pribegavaju nepopularnoj meri zaplene novca iz naše kase, što određeni krugovi u pravosuđu smatraju nezakonitim.

Jer, oni praktično uzimaju naš živi novac od dnevnih pazara, zbog čega nama poreski organi pišu mandatne kazne zato što ostajemo bez sredstava da uplaćujemo taj pazar Poreskoj upravi“, navodio Veličković.

On na kraju kaže da je ukupno dugovanje ZC Vranje i dalje 1,1 milijarda dinara.

D.D.  • Ostavi komentar