Veličković: Nemam informaciju o pomoći ZC u Vranju

Eko Taxi Vranje

 S obzirom da premijer Vlade Srbije nije pomenuo Zdravstveni centar (ZC) Vranje, govoreći o dve milijarde evra koje su u 2017. namenjene za pomoć srpskom zdrvstvu, direktor ZC Dragan Veličković izjavio je da „ostaje da se završi hirurški blok“, a da o prilivu novca o kojem je Vučić govorio nema informaciju.– Ne mogu da komentarišem pošto nisam upoznat sa tim. Vučić je govorio o tercijarnim ustanovama zdravstvene zaštite. Ono što znam, to je da ostaje da se završi hirurški blok, a u planu je i kupovina nove opreme. Veći deo novca o kojem je govorio Vučić predviđen je za kliničko-bolničke, a jedan deo i za zdravstvene centre – kaže Veličković.

Slede izgradnja saobraćajnica i rasvete za Hirurški blok

Kako je izjavio premijer Aleksandar Vučić a preneo Kurir, Vlada Srbije je izdvojila 50 miliona evra za Klinički centar u Nišu. Zgrada kompletno novog beogradskog Kliničkog centra koštaće 122 miliona evra, u Novom Sadu će u aprilu biti uloženo 51,2 miliona, dok će u septembru u kragujevački Klinički centar biti uloženo 44 miliona.

Biće rekonstruisana i dečija bolnica u Tiršovoj, za šta će biti izdvojeno pet miliona evra, a izgradiće se još jedna zgrada- Tiršova 2, u koju će se investirati 52 miliona evra.

   • Ostavi komentar