VAUČERSKA kupovina glasovaAktuelna vlast u Vranju je uoči izbora izdavala naročite potvrde na iznos od 5.000 dinara u vidu jednokratne pomoći određenim građanima, i, sumnja se, tako kupovala glasove za vlast, saznaju InfoVranjske iz izvora među nezadovoljnim naprednjacima.Prilikom podele potvrda nije se mnogo gledalo na socio-ekonomski položaj birača, već se išlo na kupovinu sigurnih glasova, pa su najvećim delom na ovom području «vaučerski» podmireni građani romske nacionalnosti – navodi nezadovoljni naprednjak, sendvičar i mitingaš, sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «ubeđivanje glasača odvijalo se bez problema».Znamo da vam pojedini nude od 20 evra do 4.000 dinara, mi vam dajemo potvrde na osnovu kojih ćete moći da podignete novac posle izbora, ali samo u slučaju ako pobedi sadašnja vlast – citira «argumente ubeđivanja» birača sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih napominje «da su «vaučeri» deljeni za porodice, a ne pojedincima».

Kada je žena iz jedne ciljne grupe, samohrana majka dvoje maloletne dece, tražila tri potvrde, naravno, svaku na iznos od 5.000 dinara, rečeno joj je da njena mala deca ne glasaju, pa zato ona može da dobije samo jednu potvrdu – priča sagovornik InfoVranjskih.

Nakon svega izvor InfoVranjskih priznaje «da mu nije poznato ko je u Vranju izdavao potvrde na ime jednokratne pomoći i gde će «vaučerci» moći da podižu novac».

S. Kostić

Ovaj tekst je emitovan uz pomoć i podršku European Endowment for Democracy (EED). Donator ne snosi odgovornost za mišljenja i stavove iznete u ovom tekstu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar