UVOZ ŠPIJUNSKE OPREME: Ne može biti bilo ko!Šef vranjskog SPS Zoran Antić izjavio je za štampano izdanje Vranjskih od četvrtka da je najvažnije pitanje u misterioznoj priči o zapleni špijunske opreme za uvoznika u Vranju – ko je naručilac?– Ne može bilo ko od vranjskih preduzetnika da se upusti u takav uvoz.

Čujem da ima raznih aluzija u pogledu krajnje destinacije u gradu, ali pravu i preciznu analizu mogao bih da dam tek kad bih znao o kome je tačno reč.

Do tada, više je opcija.

I dalje nepoznat uvoznik špijunske opreme iz Vranja

Imamo u Vranju novopečene biznismene koji su na lak i brz način došli do novca i koji žele da preko najsavremenije tehnike kontrolišu lokale, zaposlene, objekte stanovanja, zgrade.

Takođe, neki kriminalci se na vrlo vešt način bave podvođenjem i snimanjem, a u nastavku ucenom i reketiranjem ljudi koje snimaju, možda bi i to mogao biti trag – kazao je Antić, uz napomenu da su mu ova pitanja po profesiji (diplomirani politikolog, radio master tezu iz obaveštajnog i kontraobaveštajnog rada) – uskostručna.

Gensek SPS Branimir Stojančić, koji godinama iskazuje posebna interesovanja za bezbednosna dešavanja u gradu, uveren je da „nećemo saznati gde će zaplenjena oprema završiti i kome je bila namenjena“.

– Na teritoriji grada Vranja i Pčinjskog okruga deluje više kriminalnih grupa koje se bave ozbiljnim poslovima, tako da bi im ova oprema dobro došla.

Podsetio bih da su neke grupe u bliskoj prošlosti, otcepljene unutar struktura bezbednosti, tu pre svih mislim na žandarmeriju, ovakvu opremu već koristile na način koji je zakonom zabranjen – rekao je Stojančić u izjavi za Vranjske.

Kompletan tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih od četvrtka.

   • Ostavi komentar