Uručena javna priznanja Nikoliću, Stošiću i Luburi

Eko Taxi Vranje

Uručenje specijalnog priznanja doktoru Dobrivoju Dobriju Nikoliću, Svečana akademija u Domu Vojske, Odata počast kraj spomenika oslobodiocima Vranja

U Domu vojske uručeno je specijalno javno priznanje „31. januar“ vranjskom lekaru dr Dobrivoju Dobriju Nikoliću, povodom Dana oslobođenja Vranja od Turaka, u vidu diplome sa novčanim iznosom od 100.000 dinara.Javna priznanja dobili su sportista Vlada Stošić Cincar i brigadni general Zoran Lubura, koji su nagrađeni novčanim iznosom od po 50.000 dinara.

Stošić se odrekao novčanog iznosa u korist namenskog računa Grada za lečenje dece koja boluju od malignih i drugih teških bolesti.

– Svako priznanje prija, ali isto tako i obavezuje da u narednom periodu činimo sve da naš grad bude bolji danas nego juče, bolji sutra, nego danas.

Novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara biće podrška projektu negovanja kulturno-istorijske baštine grada Vranja – naglasio je general Lubura. 

Javno priznanje „31. januar“ u vidu diplome dobili su Ministarstvo privrede RS, za veliku podršku gradu u privlačenju stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i izgradnji infrastrukture, kao i „RZD Internešnal“ d.o.o, za izuzetan doprinos u procesu osavremenjavanja  nastave.

Na svečanoj akademiji u Domu vojske, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je Vranje oduvek bilo na udaru osvajača, na raskrsnici istoka i zapada, ali da su „naši preci pružali otpor, svesni da je sloboda najveća vrednost“.

– Maksimalnim zalaganjem, i uz podršku Vlade Srbije, učinićemo sve da kvalitet života u Vranju bude podignut na znatno viši nivo.

Vranje danas nije samo na jugu Srbije.

Ono je u Guči, gde su naši trubači bez premca.

Vranje je i u Rusiji, gde naši učenici iz godine u godinu osvajaju nagrade iz hemije. Vranje je i u Americi i drugim dalekim zemljama, iz kojih se naši sportisti vraćaju sa medaljama.

Vranje je tu, ali ga, zapravo, ima u gotovo svakoj zemlji, na radost i ponos svih nas -istakao je Milenković.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić, prvi zamenik direktora „RZD Internešnal“ Mansurbek Sultanov, komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici opština Velenje, Veles, Medveđa i Trebinje.  • Ostavi komentar