Uprava Banje nema para za toplovod do Rasadnika

Eko Taxi Vranje

Razdvajanje toplovodnog kanala na dva kraka u „Simpo cveću“, za potrebe „Rasadnika“, predstavlja veliki problem za JP Uprava Banje, jer je predračunska vrednost ove investicije previsoka, ističe u izjavi za InfoVranjske Ivica Milenković, direktor JP Uprava Banje u Vranjskoj Banji.To je investicija od preko pet miliona dinara, što naše javno preduzeće ne može da obezbedi iz sopstvenih sredstava“, objašnjava Milenković.

Direktor ovog JP ne krije da je svestan da će „Rasadnicima“ preko cele godine biti potreban „konstantan protok i temperatura termalne vode od najmanje 70 stepeni“.

„Ove uslove Rasadnicima možemo da obezbedimo samo realizacijom pomenute investicije na toplovodnom kanalu, ali su problem pare, koje ne može da obezbedi Uprava Banje, pa očekujem da to bude rešeno na višoj instanci, koja treba brzo da odluči da li će nosilac investicije biti naše javno preduzeće ili Gradska opština Vranjska Banja“, kaže Milenković.

„Rasadnici“ i dalje bez grejanja

Banjske „Rasadnike“ sredinom prošle godine kupilo je beogradsko preduzeće „Hleb i kifle“.

Beograđani su lokalnim vlastima postavili uslov da za buduće holandske leje za proizvodnju cveća i ranog povrća obezbedi konstantan protok termalne vode i temperaturu od najmanje 70 stepeni.

S.K.  • Ostavi komentar