UPPR za Jumko čeka ZAKLJUČAK Vlade SrbijePosle zaključka Privrednog suda u Leskovcu i mišljenja Poreske uprave u vezi sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) „Jumka“ iz Vranja, čeka se još jedino na zaključak Vlade Srbije kako bi se označio početak primene tog plana, saopštava u izjavi za Info Vranjske Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora „Jumka“.

– Sprovođenje plana reorganizacije treba da označi prekretnicu u poslovanju ovog preduzeća.

Preciznije, da Jumko od firme koja predstavlja velikog gubitaša, postane privredni subjekt koji radi sa profitom i posluje neopterećen starim obavezama – objašnjava Popović.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

On najavljuje mogućnost „da sprovođenje plana reorganizacije započne najkasnije do kraja ove godine i da Jumko „dobije novi status“.

– Sadašnji status nije dobar, toga smo svesni, pa je svaki drugi, recimo „čista“ državna svojina u okviru namenske industrije ili privatizovano preduzeće, bolji od ovog u kome je preduzeće sada – navodi Popović.

Periskop:

Mesečna neto plata generalnog direktora „Jumka“ iznosi 67.000 dinara, direktora proizvodnje 50.000, direktora Sektora KPO 48.000, koliko prima i komercijalni direktor, piše u izveštaju koji je poslovodstvo „Jumka“ dostavilo Vranjskim novinama po rešenju republičkog poverenika za informacije od javnog značaja, donetom po žalbi Vranjskih.

U istom izveštaju se navodi da direktor finalne proizvodnje u „Jumku“ ima mesečnu neto platu u iznosu od 44.000 dinara, a da je prosečna mesečna neto plata zaposlenih u periodu od 1. januara do 31. maja ove godine iznosila 20.807 dinara.

Ukupna dugovanja vranjskog Jumka, računajući stare dugovi sa relativno visokim kamatama, iznose više od 2 milijarde dinara.

Račun ovog preduzeća je trenutno blokiran na iznos od oko 445 miliona dinara.

SIMPO blokiran za DVA, JUMKO za ČETIRI MILIONA EVRA

JUMKO: Dugovi stari, samo cifre nove

Simpo i Jumko KAMEN O VRATU srpskoj privredi  • Ostavi komentar