Umesto para – VAUČERI, umesto pomoći – UCENEGrad Vranje, po sopstvenoj odluci, za svaku novorođenu bebu u Vranju roditeljima isplaćuje 12.000 dinara pomoći, ali, tipično vranjski, na malo čudan način.Umesto da roditeljima daje novac, kako je to bilo uobičajeno u prethodnom periodu, vlasi su se dosetile kako da uštede, pa ljudima za novu bebu daju vaučere, koji se, gle čuda, mogu potrošiti samo u vranjskoj državnoj Apoteci.

– Osim što su nam uskratili pravo da sami raspolažemo tom jadnom sumom, oni su nas i ograničili gde i na koji način. Da li to gradska Apoteka ne radi valjano pa je Grad ovako pomaže i vestački održava, a na uštrb roditelja? – pita se mlada majka koja je o čitavom problemu pisala Info Vranjskim.I sad, ko se setio tako genijalne ideje, koja se kosi sa mnogim principima, od one ravnopravnosti roditelja i dece pa do ravnopravne tržišne utakmice koja je ovakvim ponašanjem značajno narušena?

Prema navodima pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Stajića, date TV Prva, odlukom Gradskog veća iz januara ove godine počela je ovakva isplata roditeljima novorođene dece.

– Imali smo zaista nekoliko pritužbi građana da se taj novac, 12.000 dinara, ne iskoristi (kako je namenjen, p.a.), već ode na neku drugu stranu. Tako smo došli na ideju da umesto novca delimo vaučere. A u Apoteci imamo sve – rekao je Stajić.

Dakle, jednostavno je, za one koji ne razumeju.

Neko je cinkario mame i tate da ne kupuju baš mleko za bebe, nego pare troše, recimo, na skupe cucle kojih u Apoteci nema, i eto rešenja!

Ne sme se ni pomisliti da tih bajnih sto evra neko potroši u kafani.

Ono, nije ni red, ali, odakle vlastima pravo da proveravaju šta ljudi rade sa parama koje dobijaju u svoje vlasništvo?

Tako i Stajić, koji je na konstataciju da je neka majka rekla da možda beba ne koristi to što ima u Apoteci u Vranju, kratko odgovorio „ne mogu da verujem“.

Čudno od čoveka koji može da veruje pritužbama građana da pare idu na neku drugu stranu, a ne u pelene!

No, ovo je još jedan slučaj bahatosti gradske vlasti – em na sva usta pričaju kako se brinu o natalitetu, em za to ne moraju ni da plate.

Kud ćeš više?

Lepo, samo, dokle?

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar