U Vranju zaplenjena tona zamrznute piletine

Eko Taxi Vranje

 Carinici su proteklih dana, u okviru pojačanih kontrola prometa mesa, sprečili u Vranju tri pokušaja krijumčarenja i oduzeli gotovo tonu duboko zamrznute piletine poreklom iz SAD i Brazila.

Zanimljivo je i na svoj način indikativno da su carinici tri puta sprečili istu osobu, srpskog državljanina iz Vranja (49), da švercuje meso nekoliko dana zaredom, 19, 22. i 23. novembra, i to na isti način, na mestu izvađenog zadnjeg sedišta u automobilu gde su zatekli kutije zamrznutih bataka iz SAD i belog mesa iz Brazila.

Tim Odelenja za suzbijanje krijumčarenja, koji je kontrolisao područje Niša i okoline, 19. novembra je u automobilu marke „opel astra“ vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Vranja,  otkrio je tovar mesa u gepeku koji je ovaj Vranjanac preuzeo od nepoznate osobe albanske nacionalnosti iz Bujanovca sa namerom da ga dalje preproda.

Ista osoba je 22. novembra ponovo uhvaćena u pokušaju da prenese novu količinu mesa, a zatim i juče kada je u kolima zaustavljena na ulazu u grad.

U prvom pokušaju krijumčarenja, Vranjanac je u automobilu prevozio 285 kilograma bataka i 44 kilograma belog mesa, a drugi put 300 kilograma bataka i 12 kilograma belog mesa.

Juče je u njegovom vozilu zatečeno 285 kilogarama bataka i 12 kilograma belog mesa.

Kako je saopšteno, počiniocu je određeno zadržavanje od 48 sati, a biće mu podneta i krivična prijava.  • Ostavi komentar