U Vranju preduzetnicima DODELjENI UGOVORI EU Progres-a

Eko Taxi Vranje

Sedamnaest preduzetnika dobilo grantove u okviru inicijative

U velikoj sali Skupštine grada Vranja u petak je sedamnaest preduzetnika iz jugoistočne i jugozapadne Srbije dobilo grantove u okviru inicijative ,,Opremi, zaposli, pokreni“ Evropskog PROGRES-a.Štefan Hudolin, šef Drugog sektora Delegacije Evropske unije kazao je da mala i srednja preduzeća u zemljama EU predstavljaju kamen temeljac privrede i obezbeđuju 85 odsto poslova u privatnom sektoru.

– Pomoću ovih projekata imamo priliku da postepeno radimo na postizanju takvih standarda u ovom delu Srbije.

Vaše kompanije su odabrane zbog postignutih rezultata, ali i potencijala.

Ovo je investicija u bolju, produktivniju budućnost i to ne samo za vaše kompanije, već za celu poslovnu zajednicu u Srbiji – rekao je Hudolin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da razvojni program Evropski PROGRES blisko sarađuje sa lokalnim i nacionalnim vlastima i definiše aktivnosti u skladu sa potrebama stanovništva i partnera.

– Inicijativa ,,Opremi, zaposli i pokreni“ komplementarna je nastojanjima Vlade Srbije da podstakne razvoj preduzetništva – rekao je Milenković, dodajući da Grad Vranje ima samo pozitivna iskustva sa programima EU.

Čestitajući dobitnicima, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović podsetio je da je 2016. godina, godina preduzetništva u Srbiji.

– U prethodne dve godine, rešavali smo dugogodišnje nagomilane probleme velikih privrednih sistema.

Preduzetnici predstavljaju esencijalni, najvažniji deo Srbije i Vlada će ove, ali i u 2017. godine još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru.

Para u budžetu ima i osmislićemo programe, kako bi pomogli preduzetnicima, i to u saradnji sa programima Evropske unije – naglasio je Stevanović.

U ime dobitnika zahvalio se Milan Veličković, vlasnik mlekare „Veličković“ iz Surdulice.

Pre svečanosti, gradonačelnik Milenković imao je sastanak sa visokim zvaničnicima Delegacije Evropske unije i državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem.

Štefen Hudolin u petak je sa domaćinima obišao Slobodnu zonu Bunuševac.

Vranjske  • Ostavi komentar