U sredu sednica skupštine grada, neki odbornici vraćaju mandate

Eko Taxi Vranje

U sredu 22. juna 2016. godine, sa početkom u 9 časova biće održana druga sednica Skupštine grada Vranja u novom sazivu. Odbornici će, između ostalog, razmatrati predloge rešenja o prestanku mandata odbornika Žikice Antanasijevića i Bojane Veličkov, Informaciju o stanju javnog reda i mira  na području grada Vranja u 2015. godini, Informaciju o stanju kriminala na području grada Vranja u 2015. godini, Informaciju o stanju bezbednosti saobraćaja  na području grada Vranja u 2015. godini, Informaciju o stanju bezbednosti na međunarodnom putnom pravcu E-75 kroz područje grada Vranja za period 2014/2015. godine. Takođe i izveštaje o radu Gradskog pravobranilaštva i Zaštitnika građana za 2015. godinu.Biće doneta i Rešenja  o imenovanju članova  stalnih radnih tela, saveta i komisija Skupštine grada Vranja.

O informacijama na dnevnom redu Gradskog veća saznaćemo više kad budu podnete, ali je prva vest na gradskom sajtu prestanak mandata odbornika SPS Bojane Veličkov i Žikice Antanasijevića. Oni, međutim, u tome ne vide ništa neobično.

– Antanasijević i ja svojevoljno smo vratili odborničke mandate, takav je bio dogovor sa koalicionim partnerima SPS, JS i nestranačkim ličnostima. S druge strene, bili bismo u sukobu interesa, jer smo raspoređeni u Sekretarijat za inspekcijske poslove – kaže za portal „Vranjske“ Bojana Veličkov.

– Bio sam na listi Zajedno za Vranje. Na konstitutivnoj sednici mandat mi je potvrđen, ali je predsednik Skupštine Grada pitao hoće le neko da vrati mandat. Javili smo se Bojana Veličkov i ja kako ne bismo ušli u sukob interesa jer smo oboje raspoređeni u Sekratarijat za inspekcijske poslove Grada Vranja. Dakle, nema nikakve političke pozadine, na naša mesta biće imenovani odbornici Goran Stojanović i Nebojša Zupančić, brojčano se ništa ne menja – kaže Antanasijević za naš portal.

Spekuliše se da će još neki odbornici SPS, pominje se i nekadašnji gradonačelnik Miroljub Stojčić, takođe vratiti svoje mandate.

G. M. A.  • Ostavi komentar