U Poljanici se situacija stabilizuje

Eko Taxi Vranje

Goran Djorđević, Dvorište škole, Ispred prodavnice, Goran Simonović

VLASE, 12. januara 2017. –Posle višednevnog i danonoćnog rada na rasčišćavanju snega i snežnih nanosa na glavnim saobraćajnicama, u Poljanici se situacija polako stabilizuje.
To je danas, u razgovoru sa čelnicima Štaba za vanredne situacije grada Vranja, potvrdio Goran Simonović, predsednik Mesne zajednice Vlase i odbornik u Skupštini Grada.
-Ovde je situacija bila katastrofalna. Međutim, nadljdskim naporima članova Kriznog štaba i uz veliku pomoć Štaba za vanredne situacije, ovde se stanje polako stabilizuje – rekao je Simonović članovima Gradskog štaba. i podsetio da su Djaci normalno krenuli u školu i da su četiri mašine uklonile sneg sa glavnih saobraćajnica u Vlasu i Golemom Selu.Neprohodni putevi ka Poljanici i Bareliću

Na pitanje gde je još situacija teška i šta treba uraditi da bi se ova vanredna situacija što pre prevazišla, Simonoviće je bukvalno pobrojio sva sela poljaničkog kraja iz kojih pozivi za pomoć stižu danonoćno.
 

– Najugroženija sela su Oštra glava, Studena, Lalince, Sekirije, Tumba, Kruševa Glava, Strešak, Dragobužde i Trstena. Osim uklanjanja snega, na sve pozive dostavljamo hranu i lekove posebno za staračka i ona najudaljenija domaćinstva – rekao je Simonović.
 

Vanredno stanje, najgore u Poljanici

On nije propustio da kaže da je razočaran inertnim ponašanjem pojedinih meštana, a prisutni novinari mogli su da se overe da u dvorištima pojedinih domaćinstava pored regionalnog puta, sneg nije ni taknut.
 

Istovremeno sneg je uklonjen ispred glavnih državnih i javnih institucija u selu, lokalni prevoz funkcioniše kako-tako, a učenici Osnovne škole „20. oktobar“ nastavu su držalu u toplim učionicama.
 

Sa meštanima poljaničkog kraja o sledećim akcijama na normalizaciji stanja razgovarali su Slobodan Mlenković, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja, zatim narodni poslanik Slaviša Bulatović, direktor vranjske „Elektrodistribucije“ Goran Nikolić i direktori javnih preduzeća „Vodovod“ i „Novi dom“ Goran Djorđević i Momir Stojiljković.

R. Irić  • Ostavi komentar