U nedelju na Vlasini prvenstvo Srbije u triatlonu

Eko Taxi Vranje

Vlasina će u nedelju 7. avgusta biti domaćin tradicionalne sportsko-turističke manifestacije „Vlasinski triatlon samopreživljavanja“.Posetioci će, tokom ove manifestacije, videti dve trke.

Prva trka „Olimpijski trijatlon“ ujedno je i državno prvenstvo Srbije u trijatlonu, a čine je plivanje na 1.500 metara, biciklistička trka na 40 kilometara i  kros takmičenje na 10 kilometara.

U drugoj trci „Sprint triatlon“ nastupiće rekreativci spremni na izazove koji će plivati na 750 metara, voziti bicikl 20 kilometara i trčati kros pet kilometara Vlasinskom visoravni. 

Kako su organizatori saopštili, u nedelju se na obali Vlasinskog jezera očekuje učešće oko 70 takmičara iz Nemačke, Austrije, Poljske, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Start obe trke je u isto vreme, u 10 časova, na plaži ispred hotela Vlasina.  

Organizator Vlasinskog Triatlona samopreživljavanja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i opštinom Surdulica. 

Organizatori saopštavaju da će u nedelju, zbog potreba biciklističke trke, za kratko vreme, nešto pre 11 časova, biti obustavljen saobraćaj na relacijama hotel „Vlasina“ – Surdulica i hotel „Vlasina“ – Crna Trava, kao i na lokalnim putnim pravcima koji izlaze na ovaj put.

Zato se posetiocima savetuje da dolazak na Vlasinu planiraju u nedelju pre 10 ili posle 13 časova.

R. Irić  • Ostavi komentar