U Narodnoj kuhinji 450 obroka dnevno

Eko Taxi Vranje

,

  

U narodnoj kuhinji u Vranju priprema dnevno se priprema 450 obroka. Korisnicima dnevno sleduje pola vekne hleba i pola litra kuvanog obroka, u koji spadaju pasulj, grašak, boranija, đuveč, krompir.

 

Pored ovoga, za lica koja nisu u stanju da koriste usluge narodne kuhinje, tu se pre svega misli na seosko stanovništvo, odnosno usamljena staračka domaćinstva, podeljeno je 540 paketa u toku jeseni, porodičnih, prehrambenih i higijenskih.

 

Narodna kuhinja u Vranju radi od 1. avgusta 2016, do 30. aprila 2017. godine.

 

Grad Vranje i dalje duguje 2,4 miliona Ugostiteljstvu za narodnu kuhinju

 

– Sve namirnice su obezbeđene zahvaljujući sredstvima iz budžeta Grada Vranja i Republike Srbije, u ukupnom iznosu od oko 3.165.000 dinara od čega iz gradskog budžeta oko 1,5 miliona dinara – kaže Tomislav Stefanović, sekretar Crvenog krsta Vranje.

 

Narodna kuhinja u Vranju izmeštena je iz bivše „Studentske menze“, zbog nerešenih imovinskih problema UG „Vranje“, pa se sada nalazi u naselju „Tekija“ u Ulici Jovana Hadživasiljevića (bivša Zagrebačka), u malom privatnom lokalu sa tri stola i pet stolica

Narodna kuhinja radi do 12:00 časova, svakim danom sem subote i nedelje.

 

Za razliku od prethodnih godina, kada je narodna kuhinja petkom delila i suve dnevne obroke za vikend (mesni naresci, paštete, hleb) toga više sada nema.

G. M. A.  • Ostavi komentar