U Bujanovcu četrdeset turističkih objekata za kategorizaciju

Eko Taxi Vranje

 Turistička organizacija Bujanovca aplicirala kod Ambasade Češke za projekat kategorizacije turističkih objekata (Foto: Vranjske)

Turistička organizacija Bujanovac (TOB) je kod ambasade Republike Češke u Srbiji aplicirala za finansijska sredstva neophodna za izradu projekta kategorizacije objekata privatnog smeštaja i edukacije njihovih vlasnika.– Poslovi kategorizacije seoskih turističkih domaćinstava i objekata za izdavanje soba su u nadležnosti petočlane opštinske komisije u kojoj je zastupljena i TOB. 

Na osnovu rešenja o kategorizaciji objekta, kojeg izdaje lokalna samouprava, stanodavac sa Turističkom sklapa ugovor o zakupu. 

Potom se pristupa obeležavanju objekta i edukaciji njihovih vlasnika – pojasnio je proceduru turizmolog Stanko Ikić, samostalni stručni saradnik u TOB-u.

Na području bujanovačke opštine do sada je kategorisano 15 objekata privatnog smeštaja, mada u TOB-u procenjuju da ih ima oko četerdeset.
Pomenuti objekti raspolažu sa 120 ležajeva za izdavanje. 

Visina boravišne takse, koja se naplatom sliva u budžet opštine Bujanovac, je 40 dinara za fizička i 60 dinara za pravna lica.

Vrednost ovog projekta iznosi 600.000 dinara.

Vranjske  • Ostavi komentar