Tužio školu ŠTO GA JE ZAPOSLILA, dobiće 20 MILIONA!Sudski spor u predmetu tužbe Slobodana Aleksandrova, radnika OŠ «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji od 1. januara 1997. do 31. decembra 2005. godine, potencijalni je faktor zatvaranja ove osnovne škole zbog poslednje presude Osnovnog suda u Vranju.Presudom, donetom u korist Aleksandrova, banjska škola biti dužna da isplati ukupno do 20 miliona dinara, saznaju InfoVranjske iz izvora u prvostepenom vranjskom sudu.

– Raniji direktor banjske škole Velimir Bulatović doveo je u školu nastavnika ruskog jezika bez položenog stručnog ispita 1. januara 1997. godine na određeno vreme. On je zapošljen na izmišljeno radno mestu prodavca u učeničkoj zadruzi i administrativnog referenta. Radio je u školi do 31. decembra 2005. godine kada je uzeo socijalni program na svoj zahtev u iznosu od 234.000 dinara, da bi odmah u 2006. pokrenuo sudski spor protiv škole – priča sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «Aleksandrov tuži školu iako je nezakonito primljen na rad».

– Prvostepenom presudom od 24. aprila 2015. godine Osnovni sud u Vranju odbio je tužbeni zahtev Aleksandrova, a to je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu 10. septembra 2015. godine. I sve to uprkos problematičnom svedočenju Velimira Bulatovića da je Aleksandrova primio 1996. godine, a ne prema rešenju koje je sam potpisao 1. januara 1997. godine – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

U promenjenim političkim okolnostima posle izbora 2016. godine, direktorka banjske škole Vesna Anđelković otkazuje punomoćstvo advokatu Nebojši Novkoviću, dobitniku ovog spora, i za advokata škole imenuje Stojana Ilića, člana Saveta za pravna pitanja SNS, potencira sagovornik InfoVranjskih.

– Iako je prvobitno Vrhovni sud Srbije u Beogradu odbacio zahtev Aleksandrova za zaštitu zakonitosti, još 2008. godine, Vrhovni kasacioni sud opet 2010. odbacuje zahtev za zaštitu zakonitosti, ali opet u promenjenim političkim okolnostima donosi rešenje o reviziji. Tako se sudski spor Aleksandrova sa banjskom školom ponovo našao u Osnovnom sudu u Vranju, koja donosi prvostepenu presudu u korist Aleksandrova. Jedino još nije jasno da li tužilac treba da vrati otpremninu na ime socijalnog programa, što je za školu irelevantno, jer će se naći pred zatvaranjem ukoliko presuda postane pravosnažna – tumači sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar