TUŽBE U NAJAVI: Dečija kovid ambulanta noću radi na bolničkom odeljenjuVišemesečni problem sa Dečjom kovid ambulantom za koju su zaposleni tvrdili da radi „nelegalno“ i mimo svih pravila je delimično rešen.Naime, Republička inspekcija rada koja je donela rešenje po kome se ukida noćni rad Dečje kovid ambulante, samo je delimično rešila problem, jer se očekuje reakcija zdravstvene inspekcije.

Dečja kovid ambulanta od ponedeljka tokom noći radi pri Dečjem odeljenju vranjske Bolnice a ne pri Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, kako je bilo do sada.Nakon svega, brojnih apela, žalbi menadžmentu, gradonačelniku i inspekcijama, zaposleni su uspeli da dokažu da ambulanta nije radila u okviru zakona, kao i da su njihova prava iz oblasti rada ugrožena pa će posle svega mnogi od njih presaviti tabak i pravdu potražiti na sudu jer osam meseci radili u ovakvim uslovima.

Prošle nedelje, po prijavi, dolazila je inspekcija rada po nalogu republičke inspekcije, jer su u Vranju ignorisali naše žalbe. Neregularnosti je puno, od neispravno vođenih radnih lista, radnog vremena, preko koeficijenta, do nelegalnog noćnog rada. Zaposleni žele da znaju ko će da odgovara zbog svega – priča izvor Info Vranjskih.

Prva je odreagovala inspekcija rada, a očekuje se i izveštaj zdravstvene inspekcije jer i dalje nisu razdvojena bolesna od zdrave dece koja se javljaju lekaru zbog vakcinacije ili sistematskog pregleda.

Da zlo bude veće Zdravstveni centar se nije udostojio da makar putem saopštenja za javnost obavesti roditelje da će Dečja kovid ambulanta tokom noći raditi na Dečjem odeljenju, već će po starom običaju roditelji će šetati bolesnu decu po bolničkom krugu dok ne nađu lekara.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar