Tužbe protiv vlasnika 11 nelegalnih kioska

Eko Taxi Vranje

Načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine Boban Antanasijević rekao je za štampano izdanje Vranjskih da je podneto 11 tužbi protiv vlasnika nelegalno postavljenih kioska i uskoro se očekuje njihovo uklanjanje.
Svi ostali vlasnici manjih montažnih objekata privremenog karaktera redovno izmiruju svoje obaveze, pa se „bar za sada isti neće uklanjati“, ukoliko se urbanističkim planom ne donese drugačije rešenje– Biće uklonjeni svi kiosci čiji vlasnici nisu izmirili dugovanja prema JP Direkcija za razvoj i izgradnju Grada Vranja. Oni se mogu postavljati na površinu javne namene u skladu sa zakonom i drugim gradskim propisima – rekao je za štampano izdanje Vranjskih načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine Boban Antanasijević.

Vlasnicima objekata se donosi rešenje o uklanjanju gde svaka stranka ima rok žalbe, kao i zaključak o dozvoli izvršenja rešenja, a nakon toga se predmet prebacuje na Izvršno odeljenje koje obavlja uklanjanje.

– Ideja o uklanjanju postoji duže vreme, a cilj je da kiosci budu tipski, odnosno jednoobrazni, kako bi se ulepšao grad.  • Ostavi komentar