TRIVUNAC I UGRIČIĆ U SIMPU Do kraja godine finansijska stabilizacija kompanije

Eko Taxi Vranje

Očekuje se zaokruženje postupka restrukturiranja kompanije: delegacija Ministarstva privrede u Simpu (Foto: Simpo)

Proizvodne pogone Simpa u Vranju i Bujanovcu u ponedeljak su obišli državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac, pomoćnik ministra privrede Dragan Ugričić, direktor Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Dejan Vukotić i direktorka Fonda za razvoj Srbije Slađana Backović.Nakon razgledanja procesa proizvodnje i asortimana Simpa, Trivunac je izjavio da su državni funkcioneri oduševljeni onim što su videli, posebno ako se zna u kakvoj je situaciji Simpo bio pre nekog vremena.

– Zavisna društva koja nemaju nikakve sličnosti sa osnovnom Simpovom delatnošću, Simpo Cveće, Kondiva i druga, ići će u proces privatizacije.

Simpo je jedan od najznačajnijih privrednih subjekata na jugu Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu zaokružiti postupak restrukturiranja ove kompanije.

Cilj nam je da do kraja godine finansijski stabilizujemo firmu, da se izmire dugovanja prema radnicima i da se zadrži postojeći broj zaposlenih – kazao je Trivunac.

Generalni direktor Simpa Slađan Disić izjavio je da kompanija ima dosta poslova, da oprema hotele i poslovne prostore firmi i preduzeća, da postoje redovni kupci iz zemlje i inostranstva.

– Kompanija stabilno funkcioniše, zaposlenima se isplaćuju zarade, i to redovno 12. i 26. u mesecu.

U kontinuitetu se izmiruju obaveze prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Po tome se ova situacija suštinski razlikuje od one u kojoj je Simpo bio pre dve godine – kazao je Disić.

On je još naglasio da je tačno da Simpo dobija jeftine kredite, ali da ih vraća na vreme.

– Krajem 2015. uz pomoć Agencije za finansiranje izvoza vraćeno je 16 miliona evra kredita komercijalnim bankama – zaključio je Disić.

D. Pešić  • Ostavi komentar