TRI MINISTRA NA JUGU SRBIJE Jačanje multietničnosti, granica i školskih kapaciteta

Eko Taxi Vranje

Ministar Stefanović sa načelnikom Policijske uprave Vranje Igorom Živkovićem u Bujanovcu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, po završetku obilaska Policijske stanice Bujanovac, izjavio je da je sa predstavnicima PU Vranje, PS Bujanovac i lokalne samouprave razgovarao o tome šta mogu svi zajednički da urade na opštoj bezbednosti.– Najvažnije je da građani, bez obzira na nacionalnost, podjednako imaju poverenje u policiju, kao i policajci jedni u druge – rekao je on.

On je rekao da je na sastanku u PS Bujanovac bilo reči i o rasvetljavanju razbojničkih pljački „koje su se desile u jednom naselju“ .

– Razgovarali smo i po potrebi poboljšanja multietničkog sastava policije, odnosno o povećanom učešću Albanaca u njoj – kazao je ministar.

Stefanović je podsetio da je tokom razgovora bilo reči i o migrantskoj krizi, kao i o obezbeđivanju i postavljanju bezbednosnih kamera u gradu.

– Tu očekujemo i pomoć lokalne samouprave – zaključio je ministar u nedelju, na kraju posete Bujanovcu.

Ministar odbrane Zoran Djorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su za vikend Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice na Miratovačkom polju u blizini Preševa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom, general Diković je istakao da možemo biti zadovoljni radom i pripadnika Vojske Srbije i policijskih snaga.

– U prilog tome govori i činjenica da smo više od 12.000 ljudi sprečili da ilegalno pređu granicu i nekontrolisano uđu na prostor Republike Srbije – naglasio je general Diković.

Djorđević i Diković su ocenili da Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice uspešno i profesioinalno izvršavaju sve zadatke, uz adekvatne pripreme za predstojeći zimski period.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević posetio je u nedelju Vranje i Bujanovac, gde je nakon susreta sa predsednikom bujanovačke opštine Šaipom Kamberijem, obišao i Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Ministar je pre toga u Vranju, direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga predstavio plan aktivnosti Ministarstva i promene koje slede u narednom period, saopšteno je iz republičke Vlade.

– U narednom periodu biće povećani kadrovski i tehnički kapaciteti školske uprave i inspekcije jer su to dve važne poluge ministarstva.

Školske uprave moraju postati pravi servis, dok inspekcija mora bolje da kontroliše rad škola – rekao je ministar Šarčević

Vranjske  • Ostavi komentar