TRGOVIŠTE Ulaganje u razvoj medarstva, posao za sedamdeset pčelara

Eko Taxi Vranje

U sredu, 20. jula u Trgovištu će biti otvorena nova Fabrika za proizvodnju pčelarske opreme.Posao će, u prvoj fazi izgradnje, dobiti trideset radnika, a u drugoj, verovatno do kraja godine, još oko sedamdeset.

Istovremeno, u sklopu realizacije projekta Regionalne razvojne agencije (RRA) „Zlatibor“, opština Trgovište javlja se kao sufinansijer za nabavku po petnaest košnica za ukupno četrdeset mladih nezaposlenih pčelara sa svoje teritorije.

To znači da je, direktno ili indirektno, posao dobilo sedamdeset nezaposlenih osoba iz ove ekstremno nerazvijene opštine.

Nova fabrika biće locirana u hali bivše propale farme zečeva na ulazu u Trgovište.

Programom svečanosti otvaranja nove fabrike predviđeno je i predstavljanje rezultata saradnje privatnog i javnog sektora u oblasti medarstva.

Fabrika je plod projekta javno-prvatnog partnerstva između opštine Trgovište i Pčelarske zadruge „Roj“ iz Trstenika koja je uložila sredstva u opremu za proizvodnju.

Interes za ovaj projekt prepoznala je i sprovela ga u delo RRA „Zlatibor“ iz Užica, čije programe finansira Vlada Švajcarske, posredstvom Agencije za razvoj i saradnju.

Svečanosti u Trgovištu u sredu će, pored ostalih, prisustvovati predstavnici RRA „Zlatibor“, Pčelarske zadruge „Roj“ iz Trstenika i predstavnici lokalne samouprave Trgovište.

R. Irić  • Ostavi komentar