Trgovište: OTPUŠTENI šef policije i njegov zamenik

Eko Taxi Vranje

Policijska uprava Vranje u odgovoru na pitanje InfoVranjskih potvrdila je da su dvojica policijskih službenika u Policijskoj stanici u Trgovištu udaljena s posla.– Dvojici policijskih službenika Policijske stanice u Trgovištu doneto je rešenje o prestanku radnog odnosa, jer su pravosnažno osuđeni, D. Z. (1968) zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja, a D. N. (1986) zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja u pomaganju – piše u odgovoru PU Vranje upućenog portalu InfoVranjske.

D. Z. je osuđen jer je 2. februara 2015. godine usmeno naložio policijskom službeniku D. N. da u službene spise ne evidentira da je policijska patrola prilikom kontrole, zaustavila muškarca koji je prevozio ogrevno drvo bez potrebne dokumentacije, kao i da mu je naložio da osumnjičenog pusti iz službenih prostorija u koje je bio priveden, stoji u odgovoru PU Vranje.

– D. N. Je osuđen jer je po nalogu D. Z. pustio osumnjičenog, a događaj nije evidentirao u službene spise – navodi se na kraju odgovora PU Vranje.

InfoVranjske su PU Vranje postavile pitanje «zašto su bez posla u Policijskoj stanici u Trgovištu ostali komandir Dejan Zlatković i njegov zamenik».

S. Kostić  • Ostavi komentar