TREĆI DAN OSLOBODjENjA GRADA Uručena priznanja Timčiću i Ristiću

Eko Taxi Vranje

Dobitnici sa rukovodstvom grada

U velikoj sali Skupštine grada Vranja održana je svečana sednica povodom obeležavanja 98. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.O značajnom datumu govorio je predsednik gradskog parlamenta Dejan Tričković, ističući da je utkan u istoriju našeg naroda, kao jedna od najvažnijih kolektivnih uspomena.

– Preteške patnje i natčovečanska stradanja najkraće oslikavaju „Albansku golgotu“  naših ratnika.

Krf je za vojnike bio simbol spasa, ispostavilo se ne samo zemaljskog već i nebeskog. „Plava grobnica“ i ostrvo Vido su za Srbe sveta mesta u kojima su mnogi vojnici, posle „golgote“ pronašli večni mir.

Prošao je jedan vek, patnja naroda ostala je za nezaborav, patnja koju nijedan narod u svetskoj istoriji nije doživeo i nadam se da nikada niko neće doživeti – rekao je Tričković.

Odluku o dodeli Javnog priznanja „4. oktobar” pročitao je predsednik Komisije za mandatno – imunitetska pitanja i izbor i imenovanje Miroslav Nešić.

– Javno priznanje „4. oktobar“, u vidu diplome sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, dodeljeno je primarijusu doktoru Blagoju Timčiću za izuzetne rezultate u oblasti zdravstvene zaštite i unapređenju rada Internog odeljenja Opšte bolnice u Vranju.

Isto priznannje dodeljeno je i Miletu Ristiću za izuzetne rezultate  na polju suzbijanja kriminaliteta i bezbednosti građana. 

U ime nagrađenih, zahvalio se doktor Timčić, koji se odrekao novčanog dela priznanja, a iznos će biti uplaćen na račun Hematološkog odeljenja Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Ovo je treća proslava oslobođenja Vranja ove godine.

Pretodno je grad proslavio 31. januar, Dan oslobođenja od Turaka i 7. septembar Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Vranjske  • Ostavi komentar