TRAJKOVIĆ: Poslovanje Jumka nije pod znakom pitanja

Eko Taxi Vranje

Obaveze prema radnicima nastale od 2000. do 2003. godine najveći su problem Jumka i imajući u vidu da je reč o ogromnom iznosu kompanija neće moći da ga sama izmiri pa u tom smislu očekuje pomoć države kao većinskog vlasnika – izjavio je u intervjuu za štampano izdanje Vranjskih Branislav Trajković, od pre nekoliko dana v.d. direktora Jumka.On nije precizirao o kolikom se dugovanju tačno radi.

Kao još jedan problem sa kojim se kompanija suočava naveo je zastarelost mašinskog parka i energetsku neefikasnost koji stvaraju velike troškove na mesečnom nivou.

– Sa skromnim sredstvima kojima raspolažemo započeli smo reparaciju i kupovinu nekih mašina koje su neophodne za nesmetan rad u proizvodnji.  

Kad je reč o ozbiljnim ulaganjima, moraćemo da sačekamo konačnu odluku o modelu privatizacije – objasnio je Trajković.

Konačnu reč o privatizaciji, prema njegovim rečima, daće nadležne državne institucije.

– Stalno smo u kontaktu sa Ministarstvom privrede i ostalim relevantnim institucijama koje se bave ovom temom i koje će na kraju i odlučiti o sudbini „Jumka“.

Dok ne dobijemo konačnu odluku, kompanija će poslovati normalno, nema bojazni da će poslovanje biti dovedeno u pitanje – zaključio je Trajković u intervjuu za štampano izdanje Vranjskih koje se u četvrtak pojavilo na kioscima.

N. Lazić  • Ostavi komentar