Tragična smrt bivšeg mladog fudbalera FK Dinamo Zorana Baljka

Eko Taxi Vranje

Ogromna, nemerljiva tragedija, prvo za porodicu, a zatim i za srpski fudbal – rekao je za portal Vranjske Dragan Antić Recko, direktor i trener vranjskog FK „Dinamo“, povodom vesti o tragičnoj smrti bivšeg fudbalera ovog tima Zorana Baljka (21).Baljak je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Sloveniji, nadomak Maribora, za čiji je istoimeni klub igrao posle odlaska iz vranjskog „Dinama“.

Baljak se sa još trojicom fudbalera „Maribora“ vraćao sa treninga, kada je automobil iz za sada nepoznatih razloga udario u semafor.

Na licu mesta mrtvi ostali su Baljak i Damjan Marjanović (21), dok su dva fudbalera u teškom stanju.

– Bio sam užasnut ovom vešću i odmah sam Zoranovoj porodici poslao telegram saučešća.

To ga, nažalost, neće vratiti, ali će ostati upamćen kao vanserijski talenat.

Čim sam ga video na prvom probnom treningu u Vranju, sugerisao sam treneru Saši Štrpcu da ga odmah uvrsti u prvu postavu.

Štrbac ga je, uostalom, kao izuzetno perspektivnog igrača i doveo iz valjevske „Budućnosti“, a za rekordno kratko vreme Zoran Baljak se svojim talentom i ponašanjem nametnuo vranjskoj publici, i postao njen ljubimac.

Isto je bilo i u Mariboru.

Ovako tragično prekinute karijera i mladi životi… zaista nemam reči; ali Vranje će ga se zauvek sećati – kazao je Antić u izjavi za portal Vranjske

G. M. A.

Foto: Telegraf (Printskrin: TV SLO, Facebook/Baljak Zoran)  • Ostavi komentar