„Tradicija juga“ ne podnosi finansijski izveštaj,

Tradicija juga, preduzetnička radnja koja je za 120.000 evra kupila kuću u centru Vranja, prema zakonu nema obavezu podnošenja finansijskih izveštaja, pa je nemoguće proveriti tokove novca u ovoj transakciji- piše u štampanom izdanju Vranjskih.Prema tumačenju koje smo dobili iz Agencije za privredne registre (APR), Tradicija juga „ne nalazi se u evidenciji obveznika sačinjavanja finansijskih izveštaja u APR“:

„Ukoliko preduzetnik vodi prosto knjigovodstvo, nije obveznik sačinjavanja finansijskog izveštaja, prema Zakonu o računovodstvu“ – stoji u dopisu APR.

Ljubinka Buba Milovanović: Ja nisam kupila kuću od 120.000 evra

Ljubinka Milovanović, koja se predstavlja kao menadžer ove firme, negira da je zapravo ona prava vlasnica kuće od 155 kvadrata koja je kupljena od Vlajka Jovića, nekadašnjeg direktora Jumka.

Tradicija životne pomoći na jugu

Ona je za Vranjske izjavila da je polovinu sume uštedela firma, dok su preostalih 60.000 evra obezbedili donatori. Ona, međutim, nije bila spremna da Vranjskim da na uvid ugovore sa donatorima, kao ni dokaz da je na Donacije plaćen porez.

Tradicija juga poseduje nekoliko pekara u Vranju, ali joj je glavna delatnost spremanje obroka za migrante u Preševu i Bujanovcu. Prema izjavama upućenih sagovornika Vranjskih, veruje se da je firmi ovaj posao obezbedila osoba iz okruženja ministra Aleksandra Vulina. Opširnije o ovoj temi u štampanom izdanju Vranjskih.

 

   • Ostavi komentar