Totalna PROPAST SIMPA, Disić JOŠ DIREKTOR!!!

Eko Taxi Vranje

, , ,

Prema zvaničnim dokumentima vranjska kompanija «Simpo» poslovnu 2018. godinu završila je sa gubitkom od neverovatnih 1.583.518.000 dinara ili oko 13,5 miliona evra!Prema ovoj računici, gubitak „Simpa“ na dnevnom nivou iznosi oko 40.00 evra, a na mesečnom oko 1,1 milion evra!

Potpuni kolaps ove kompanije, sada u vlasništvu države, zaokružen je prepolovljavanjemm vrednosti firme da bi se pokrili gubici.

Naime, odmah nakon objavljivanja podataka o gubicima, u «Simpu» je radi njihovog pokrića umanjen osnovni kapital firme od 19.911.246.084 dinara, koliko je iznosio pre smanjenja, na 9.668.860.275 dinara.

Praktično, da bi izravnjali dugovanja napravljena poslovanjem za samo godinu dana, u „Simpu“ su morali da u vetar bace pola vrednosti kompanije!

Pri tome, akcije čija je računovodstvena vrednost bila 1.082 dinara po komadu sada vrede 525,36 dinara, a povučene su sa Beogradske berze i njima se ne može trgovati.

Posle ovakvih rezultata, kako je moguće da je Slađan Disić još uvek direktor „Simpa“, a Boban Petrović i dalje predsednik Nazornog odbora firme?

Šta ovaj dvojac još treba da uradi da bi država, kao većinski vlasnik, potražila neko bar drugo, ako već ne bolje rešenje?

Preko svog predstavnika, državnog sekretara Dragana Stevanovća Bosketa država je pomogla „Simpu“ u januaru 2015. godine sa 1,5 milijardi dinara.

Od te pomoći sada stoji ovaj podatak – ako „Simpo“ ima 1.500 radnika, za njihove plate neophodno je oko pola miliona evra mesečno, a gubitak firme je 1,1 milion evra mesečno!

Dakle, da bi „Simpo“ mogao da zaradi pola miliona, mora da ide u dubiozu od milione evra! Pa ovo zaista nigde, ali nigde na svetu nema! I još je Disić direktor!

Uz to, lokalna samouprava mirno i bez ikakvog roptanja posmatra uništavanje svoje imovine.

Naime, lokalna samouprava u Vranju poseduje negde oko polovine akcija „Simpa“, i u Nadzornom odboru kompanije ima za jedan glas manje od polovine.

Od danas, imovina koju Grad tamo ima je preolovljena, a Grad o tomme ćuti na sva usta.

Dokle više, aman, ljudi!?

SSB  • Ostavi komentar