TONČEV: Valjda će SNS prihvatiti i ZORANU

Eko Taxi Vranje

Tihi rat na relaciji SNS – SPS se prd izbore i novu podelu moći nastavlja nesmanjenom žestnom.Najnoviji akteri sukoba su ministarka Zorana Mihajlović, i narodni poslanik SPS-a Novica Tončev, kao jedini među socijalistima ko sme svima da stane na crtu.

Sve je započela Zorana Mihajlović, kada je prestoničkim medijima izjavila da „SPS uvek najviše voli SNS posle izbora, kada treba formirati Vladu, a do tada socijalisti velikodušno prepuštaju naprednjacima donošenje bitnih odluka“.

Ovu, ipak tešku optužbu niko nije smeo da komentariše, jedino jeTončev ocenio da smatra kako „saradnju između Dačića i Vučića ne mogu da poljuljaju ovako tendenciozne i šuplje izjave“.

On opominje da socijalisti svoj partnerski odnos i lojalnost pokazuju tamo gde se najbitnije odluke donose – u Vladi i Skupštini.

– Da li smo ikada glasali protiv predloga SNS i gurali klipove u točkove? Ona mora da kaže od kojih bitnih odluka bežimo, gde i kada? Kao koalicioni partner ništa nismo minirali što je u interesu države, zato ne vidim razlog za paušalne prozivke po svaku cenu. Zorana je još pod utiskom načina funkcionisanja njene izvorne stranke G17 plus, ali verujem da će se vremenom navići na naprednjake i da će je izvorni osnivači stranke prihvatiti – rekao je Tončev.
SSB  • Ostavi komentar