TONČEV: Srbiji treba školovan kadar, a ne KUPLJENE DIPLOME

Eko Taxi Vranje

, , ,

U Surdulici je povodom velikog jubileja, 40. godina postojanja OŠ „Vuk Karadžić“ održana velika svečana akademija.Sala kulturnog centra u Surdulici bila je premala da u nju stanu svi profesori, penzioneri, učitelji, đaci, roditelji, ali i bivši đaci koji su danas ugledni ljudi kako u Srbiji tako i u svetu.

Škola je pokazala da i dalje ima čime da se diči, njeni najmlađi su izveli resital, održan je i prigodan koncert, a preko video linka okupljene su pozdravili bivši đaci koji su sada ugledni naučni radnici u svetu i predavači na najboljim univerzitetima.

Okupljene je pozdravio i poslanik u Skupštini Srbije i funkcioner SPS Novica Tončev, koji je mnogo pomogao ovoj ustanovi.

On je okupljene pozvao da nastave sa predanim radom i školovanjem dece, jer kako je rekao Srbiji treba školovan kadar, a ne „kupljene diplome“.

Tončev je najavio dalju pomoć i opštine, ali i svoju ovoj ustanovi koja je proslavila četrdeset godina predanog rada.

Tokom svečane priredbe pušteni su i video snimci kako je škola nekada izgledala, a kako to danas izgleda.

Okupljenima se obratio i svetski virtouz na violini, Nemanja Radulović koji je na svom koncertu u Australiji jednu pesmu posvetio ovoj školi.

NIV

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.  • Ostavi komentar