TONČEV ŠEF SPS-a za jugoistok SrbijeNovica Tončev, potpredednik SPS-a i šef surduličkih socijalista novi je koordinator te stranke za jugoistočnu Srbiju.Ovaj prostor, od Zaječara do Bujanovca, posebno je važan SPS-u, pa pred Tončevim, novim – starim potpredsednikom stranke, stoji nimalo lak zadatak.

Na u nedelju održanom Glavnom odboru SPS-a predsednik te stranke Ivica Dačić rekao je da svih pet koordinatora za pojedine delove Srbije imaju jasan cilj, koliko glasova stranka od njih očekuje, a zatim ih čeka i preispitivanje učinjenog, odmah posle izbora.

Pored Tončeva, korodinatori stranke su i ĐorđeMiličević za zapadnu Srbiju, Dušan Bajatović, za Vojvodinu, Aleksandar Antić za Beograd i Branko Ružić za centralnu Srbiju.

U prvoj izjavi na novoj funkciji Tončev je ocenio da „puno posla predstoji svima okupljenim oko SPS-a“, koji mora da se fokusiraju na dobre rezulate koje zajednički mogu da postignu, ali i na ispunjavanje zadataka koje svaki od potpredsednika treba da izvrši.

– Ovog puta neće biti opravdanja za neuspeh. Spreman da se suočim sa svim izazovima koji su preda mnom, a miran i siguran što mogu sebe i druge da pogledam u oči. Vodeće funkcije u stranci treba da obavljaju oni koji su najaktivniji i najefikasniji, koji imaju pokriće u svom pređašnjem radu. Politika mora da bude u službi građana i SPS mora da povrati ugled i dostojanstvo i poverenje građana. Da opet budemo organizovana i produktivna partija sa kvalitetnim i poštenim ljudima. Surdulica je primer kako i šta može da se uradi i naši rezultati su vidljivi i poznati, i zato sam veoma motivisan da pokažem kako čitav Jug može da funkcioniše – rekao je Tončev.

SSB  • Ostavi komentar